X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Pentru prima dată în istorie, dresajul moldovenesc a ajuns pe culmile sportului ecvestru mondial!

11 apr. 2022,, 09:40   Sport
8151 0

Sportiva din Moldova, Alisa Glinka, a evoluat cu un rezultat înalt în finala Cupei Mondiale de dresaj de la Aachen, iar evoluția minunată a perechii sportive pentru prima dată în istorie a ridicat dresajul moldovenesc pe culmile sportului ecvestru mondial.

Despre acest lucru a anunțat Federația Ecvestră a R. Moldova, menționînd că la Leipzig s-a încheiat prima zi a finalei Cupei Mondiale de dresaj -cei mai buni călăreți au evoluat în cadrul programului "Short Grand Prix".

Au obținut victorie în acest test campionii olimpici Jessica von Bredow-Werndl și Dalera (Germania). Rezultatul perechii a fost de 84,793%.

Pe locul doi s-a clasat daneza Catherine Dufort. Împreună cu Vamos Amigos, călăreața a obținut 80,019%.

Locul trei a ocupat Isabel Werth și Weihegold — 79.756%. Acesta este ultimul turneu al perechii - cu o lună în urmă, Isabel a anunțat că, după finala Cupei Mondiale, Weihegold se va retrage la pensia bine meritată.

Locurile patru și cinci le-au ocupat danezele Nanna Skodborg Merrald (75.752%), care au evoluat cu Atterupgaards Orthilia, și Karina Casso Krut - cu Heiline's Danciera – 75.094%.

Sportiva moldoveană Alisa Glinka cu Aachen a evoluat cu un scor mare de 70,639%. Evoluția minunată a cuplului sportiv pentru prima dată în istorie a ridicat dresajul moldovenesc pe culmile sportului ecvestru mondial.

"Ne mîndrim și transmitem sincere felicitări Alisei și Aachen! Vă dorim multe victorii grandioase în viitor!",- se menționează în mesajul Federației Ecvestră din Moldova.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?