Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Novak Djokovic continuă să scrie istorie în tenis – Sîrbul a luat al 5-lea trofeu la Turneul Campionilor

20 noi. 2023,, 19:00   Sport
2136 0

Novak Djokovic continuă să scrie istorie în tenis.

Sîrbul, cel mai titrat jucător, s-a impus duminică seara, în finala Turneului Campionilor, în fața lui Jannik Sinner, cel care îl învinsese acum cîteva zile, în faza grupelor. Nole a cîștigat 6-3, 6-3 și încheie fabulos un an 2023 de excepție pentru el, scrie politik.md.

După succesul italianului în decisiv, în faza grupelor, acum cîteva zile, Djokovic a fost impecabil în finală, etalînd cel mai înalt tenis al său, precis, fără greșeală și fără șanse pentru adversar, care nu și-a găsit ritmul, deși a fost încurajat de o sală arhiplină.

Cu moralul ridicat, după ce trecuse sîmbătă de Alcaraz, în minimum de seturi, Nole a continuat să țină ștacheta ridicată și să scrie istorie la Turneul Campionilor, în cea de-a noua finală jucată.

Djokovic a reușit să se impună clar, scor 6-3, 6-3, la capătul unei partide pe care a dominat-o autoritar, oprind seria de 10 meciuri la rînd cîştigate de elevul lui Cahill.


Cel mai titrat jucător din istorie încheie en-fanfare anul 2023, un an de-a dreptul fabulos pentru el, al 8-lea pe care îl termină în fruntea ierarhiei ATP.

Djokovic a ajuns la 5 titluri la Turneul Campionilor, depășindu-l pe Federer. Nole e în acest moment lider la numărul de turnee de Grand Slam cîștigate (24), la numărul de trofee ATP Finals (7), la numărul de titluri ATP 1000 (40) și are și cele mai multe victorii din istorie contra adversarilor de top 10 ATP (257).

Djokovic începe de azi a 400-a săptămînă ca lider mondial, record all-time pe care îl îmbunătățește permanent, atîta vreme cît rămîne primul în lume. El va termina 2023 pe poziția întîi, ajungînd la 8 ani în care încheie sezonul pe cea mai înaltă treaptă a podiumului (se distanțează de Sampras, care a avut 6 sezoane încheiate ca număr 1 ATP).

La 36 de ani și jumătate, Djokovic a încehiat perfect un an în care a obținut 55 de victorii. El el doilea jucător din Era Open, după Ken Rosewall, care atinge această bornă de succese într-un sezon după împlinirea a 35 de ani.

Cu victoria contra lui Sinner, Djokovic a ajuns la 71 de trofee pe hard, egalîndu-l pe Roger Federer, notează eurosport.ro

2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?