Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Naționalele de fotbal ale Ucrainei, Georgiei și Poloniei s-au calificat la EURO 2024

27 mar. 10:30   Sport
1813 0

Au fost stabilite ultimele trei participante la turneul final al Campionatului European de Fotbal, care va avea loc în această vară în Germania.

Este vorba despre echipele naționale ale Poloniei, Ucrainei și Georgiei, care s-au impus în playoff-uri.

Polonia, care a învins Estonia cu 5-1 la Varșovia, în semifinala play-off-ului, a învins Țara Galilor în meciul decisiv din seara precedentă. Meciul principal și prelungirile s-au încheiat fără goluri, iar în seria de la penalty-uri oaspeții s-au impus cu 5:4.

Nu am văzut goluri nici pe stadionul din Tbilisi, unde Georgia a jucat împotriva Greciei. Acest meci a fost decis și de o lovitură de pedeapsă, în care gazdele au lovit cu o mai mare exactitate - 4:2.

Iar echipa Ucrainei, pe terenul neutru din Wroclaw, Polonia, a obținut o victorie hotărîtoare în fața Islandei, 2:1. Spre pauză, gazdele conduceau cu 0-1, dar în repriza a doua, golurile lui Viktor Tsygankov și Mykhailo Mudryk au schimbat soarta partidei.


Naționala Georgiei, care a ajuns pentru prima dată în istorie la EURO, va juca în Grupa F cu Turcia, Portugalia și Cehia. Ucraina se află în Grupa E, alături de Belgia, Slovacia și România. Polonia se află în Grupa D, alături de Olanda, Austria și Franța.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a felicitat echipele naționale ale Ucrainei, Poloniei și Georgiei pentru calificarea la EURO 2024. "Vă doresc mult succes și un turneu plin de momente memorabile", a scris ea pe rețeaua de socializare X.

Campionatul European de fotbal va avea loc în perioada 14 iunie - 14 iulie 2024.

Euro 2024 va fi găzduit de 10 orașe: Berlin, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Köln, Leipzig, Munchen și Stuttgart.

0
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?