X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Milioane de dolari cheltuiți de ITIA ca să o distrugă pe Simona Halep

12 mar. 19:45   Sport
2528 0

Avocatul Simonei Halep, Howard Jacobs, a făcut publică suma pe care ITIA a plătit-o pentru a o distruge pe Simona.

Agenția a cheltuit în jur de două milioane de dolari în acest proces, transmite Noi.md cu referire la digisport.ro.

"E greu de spus ce s-a întîmplat. Am considerat de la început că acuzaţiile legate de neregularităţile din paşaportul ei biologic au fost nefondate. Nu am înţeles niciun moment acest caz. Iar în cazul Roxadustatului, în mod normal, le furnizezi autorităţilor proba contaminată şi apoi te pui de acord cu sancţiunea sau o conteşti, însă nu se ajunge niciodată la un caz ca acesta. Nu cred că am avut vreodată un caz atît de ciudat ca acesta...în care ei să se lupte pînă la capăt și apoi să vină cu acuzația de dopaj sanguin. Cazul a devenit super, super complicat. Nici nu vreau să-mi imaginez ce sumă au cheltuit cu acest caz! Nici nu-mi pot imagina! Cred că au fost cel puțin două milioane de dolari, pentru că au avut atît de mulți experți și avocați implicați în această luptă.", a spus Howard Jacobs, pentru Sports Illustrated.

Howard Jacobs a fost şi avocatul altor sportive celebre, precum atleta americană Marion Jones, baschetbalista americană Diana Taurasi sau jucătoarea rusă de tenis Maria Sharapova.

Simona Halep fusese suspendată pe o perioadă de 4 ani pentru dopaj, pe 12 septembrie 2023, de către Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA). ITIA a precizat atunci că un tribunal independent a suspendat fostul lider mondial pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).


La cîteva zile de la verdictul dat de către cei de la TAS, Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a reacționat în consecință.

Agenția care a suspendat-o inițial pe Simona Halep pentru ani a decis să o scoată oficial pe româncă de pe lista jucătoarelor de tenis suspendate pentru dopaj.

"E evident!" Englezii de la Sky Sports au remarcat un detaliu greu de digerat pentru Simona Halep, după anunțul revenirii
Simona Halep (32 de ani) a plecat luni dimineața în SUA, alături de partenerul ei de antrenament, Joao Monteiro, și de un fizioterapeut.

Jurnaliștii de la Sky Sports au remarcat un detaliu greu de digerat pentru Simona Halep: jucătoarele din circuit nu au felicitat-o pentru revenire.

Singura sportivă străină cunoscută care a felicitat-o public pe Simona Halep a fost Alize Cornet.

În acest context, publicația britanică se întreabă cum va fi primită sportiva noastră de către colege la revenirea în circuit.

"Cineva pe care vom vedea cu siguranță la Miami este fostul lider mondial și cîștigătoare de Grand Slam, Simona Halep, care a primit un wild card, după ce TAS i-a redus suspendarea de 4 ani pentru dopaj, după apel, la 9 luni.

Decizia a fost bazată pe faptul că Simona nu a luat intenționat substanța interzisă Roxadustat.

1
1
3
3
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?