X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Finaliștii pentru trofeul de cel mai bun fotbalist al acestui an - anunțul FIFA

15 sep. 2023,, 16:45   Sport
2872 0

Federația Internațională de Fotbal (FIFA) a anunțat finaliștii pentru trofeul de cel mai bun fotbalist al acestui an.

În 2022, Lionel Messi a fost fericitul cîștigător, iar argentinianul își poate apăra titlul pentru că face parte dintre cei 12 finaliști anunțați de FIFA. Sud-americanul are și cîțiva rivali pe măsură. Este vorba despre atacantul lui Manchester City Erling-Braut Haaland și starul lui Paris Saint-Germain Kilian Mbappe.

Campioni cu Napoli Calcio în Serie A, georgianul Hvicea Kvarațhelia și nigerianul Victor Osimhen sînt printre numele-supriză. La fel precum sînt cazurile lui Declan Rice, noul jucător a lui Arsenal Londra, dar și a lui Marcelo Brozovic, care a ajuns de curînd la Al Nassr, în Arabia Saudită, notează Noi.md cu referire la Moldova 1.

După ce nu a fost nominalizat la "Balonul de Aur", Cristiano Ronaldo nu se află nici în lista de 12 jucători care candidează pentru premiul FIFA The Best.

Alte nume mari care lipsesc sînt cele ale lui Mohamed Salah, Vinicius Junior sau Karim Benzema. Trofeul este acordat de către forul mondial încă din 2017, atunci cînd s-a detașat de France Football în decernarea "Balonului de Aur".


2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?