Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Echipa Republicii Moldova a avut o performanță notabilă la Campionatul Mondial de Kettlebell

27 iun. 2023,, 14:30   Sport
2436 0

Echipa Republicii Moldova a avut o performanță notabilă la Campionatul Mondial de Kettlebell și Para Kettlebell, desfășurat în perioada 22-26 iunie 2023, în orașul Hodmezovasarhely, Ungaria.

În categoria seniorilor, Nicolai Frangu a triumfat la categoriile de 74 kg la disciplina Ciclul lung, 10 min, și Biatlon, 10 min, ocupînd prima poziție. Mihail Muntean s-a clasat pe locul doi în competiția Ciclul lung, 10 min, și a ocupat locul trei la Ciclul lung semi-maraton, 30 min, la categoria 87 kg, transmite zugo.md.

În competiția Para Kettlebell, sportivul moldovean Roșca Ștefan a obținut locul întîi la disciplina Double press, iar Mihail Țurcan a cîștigat medalia de aur la competiția One Arm press. Valeriu Buruian a excelat, de asemenea, clasîndu-se pe prima poziție în disciplina Double Arm Jerk.

La categoriile Masters și Juniori, Nicolai Birliba a obținut medalia de aur la competiția Semi-maraton, 30 min, Jerk, categoria Masters.

La categoria Juniori U18 Maxim Andrieș a obținut locul doi în Semi-maraton, 30 min, Jerk, iar la Juniori U15 Iurii Donighevici și Alexandru Zibrițchi au ocupat prima poziție în competițiile Semi-maraton, 30 min, Ciclul lung, respectiv Semi-maraton, 30 min, Snatch. Maxim Creangă și Denis Spînu au obținut locul doi în Semi-maraton, 30 min, Ciclul lung.


Contactat de Noi.md pentru a afla despre următorul parcurs al sportivilor moldoveni spre Jocurile Olimpice din 2024, antrenorul Dumitru Prodan ne-a spus că Kettlebell nu este o probă olimpică.

6
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?