X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Donny van Iperen a ieșit din comă

4 oct. 2022,, 15:58   Sport
1971 0

Legionarul olandez, fundaşul clubului de fotbal din Chişinău (FC) "Zimbru" Donny van Iperen, care s-a accidentat pe 6 august în meciul din turul doi al Superligii campionatului Moldovei la fotbal în urma unei coliziuni cu portarul "Dinamo-Avto" (Tiraspol), a ieşit din comă şi este în stare de conştienţă medie.

Poate comunica cu rudele, prietenii, medicii, poate reacţiona la ceea ce se întîmplă în jurul său, dar nu este capabil să se mişte şi să mănînce de sine stătător, transmite Noi.md cu referire la Infotag.

Tratamentul se efectuează într-o clinică specializată din Rotterdam. Recuperarea necesită un proces de tratament lung şi costisitor.

Pentru acesta, familia lui Donny van Iperen continuă campania de colectare a fondurilor necesare. Vreo 38 de mii din cei 100 de mii de euro necesari au fost deja acumulaţi. "Zimbru" continuă să-l sprijine pe Donny şi familia lui.

Preşedintele clubului chişinăuian, Nicolae Ciornîi, a plătit din buzunarul propriu transportarea fotbalistului din Moldova în Olanda, precum şi costurile tratamentului acestuia, în valoare de peste 30 de mii de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?