X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Dodon: ”Voi continua promovarea sportului în ansamblu şi a şahului în particular”

27 feb. 2020,, 15:30   Sport
3396 4

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în calitate de Președinte al Federației de șah a Republicii Moldova, a convocat şedinţa ordinară a prezidiului Federației, în cadrul cărei au fost discutate rezultatele Campionatelor Naționale la şah, desfăşurate în ianuarie şi februarie curent.

De asemenea, a fost analizată participarea echipelor noastre la cîteva competiții importante, precum Campionatul Europei între bărbaţi, care va avea loc la 17–30 mai în Slovenia și Campionatul Europei între femei, care se va desfășura în perioada 1–14 iunie, în România. Totodată, părțile au vorbit despre pregătirea de Olimpiada Mondială, care va avea loc la 5–18 august 2020 la Moscova.

Igor Dodon a salutat faptul că trei cluburi sportive s-au afiliat la Federația de Șah, numărul acestora ajungînd la cinzeci şi şase. „Putem constata cu satisfacție că avem organizații locale ale şahiştilor în toate raioanele ţării”, a subliniat șeful statului.

Pe finalul ședinței, cei prezenți au stabilit convocarea Adunării Generale de dare de seamă a Federației de Șah pentru data de 16 mai curent. Totodată, Președintele țării a reiterat că va continua să contribuie la promovarea sportului în ansamblu şi a şahului în particular.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?