X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cine a cîștigat Marele Premiu al Australiei la Formula 1

24 mar. 17:40   Sport
1574 0

Cursa a avut loc pe circuitul Albert Park din Melbourne, în fața a peste 130.000 de spectatori, iar Sainz a profitat de abandonul titraților piloți, Max Verstappen și Lewis Hamilton, obținînd victoria. Spaniolul i-a devansat pe monegascul Charles Leclerc și pe britanicul Lando Norris, care au completat podiumul de premiere.

Sainz a revenit astfel cu succes pe circuit, asta după ce a ratat etapa precedentă din Arabia Saudită, din cauza operației de apendicită, transmite Moldova1.

"sînt foarte fericit și mîndru de echipa mea. Am arătat că munca grea poate da roade. Viața e imprevizibilă, m-am convins de asta după ce mi s-a întîmplat la început de sezon. Am fost pe podium în Bahrain, apoi intervenția chirurgicală și revenirea mea cu victorie. Este ceva incredibil, dar mi-a plăcut. sînt extrem de fericit!", a declarat Carlos Sainz

Cursa a fost marcată de abandonul campionului en-titre și liderului clasamentului general, olandezul Max Verstappen. Plecat din pole position, pilotul echipei Red Bull Racing a fost nevoit să se retragă după doar patru ture din cauza unor probleme mecanice. Este pentru prima oară în ultimii doi ani cînd olandezul a fost nevoit să abandoneze.

Lucrurile nu au stat mai bine nici pentru Lewis Hamilton: multiplul campion mondial a fost nevoit să se retragă la boxe în turul al 17-lea din cauza unor probleme la motor.


După trei etape, Max Verstappen este lider în clasamentul general, fiind urmat de Charles Leclerc și Sergio Perez. Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 se va disputa în Japonia pe circtuiul de la Suzuka în data de 7 aprilie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?