X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Campionii Oleg Crețul și Ion Basoc au revenit acasă

13 aug. 2023,, 15:20   Sport
1261 0

Oleg Crețul și Ion Basoc au reprezentat cu onoare Republica Moldova la Campionatul European Paralimpic de Judo de la Rotterdam, Olanda, obținînd două medalii de aur, anunță MEC. Secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Sergiu Gurin, a întîmpinat campionii la sosirea în țară.

„„Performanța sportivilor noștri la nivel internațional este o mărturie a dedicării, perseverenței și spiritului de competiție. Oleg, Ion și toată echipa ne-au demonstrat încă o dată că prin efort și determinare, orice vis devine posibil”, a spus Sergiu Gurin, notează Noi.md cu referire la unimedia.

Ministerul Educației și Cercetării va onora performanțele remarcabile ale sportivilor și antrenorului Vitalie Gligor cu premii bănești speciale la Gala Sportului ce va avea loc la sfîrșitul anului.

Menționăm și eforturile sportivilor Ina Cernei și Vadim Crețu, care s-au clasat pe locul V, și ale lui Oleg Nemțean, care a obținut locul VII. Fiecare dintre ei a demonstrat angajament, pasiune și dedicare pentru sport și țară”, se arată în comunicatul emis de reprezentanții MEC.


La data de 10 august, sportivii Oleg Crețul și Ion Basoc au cîștigat două medalii de aur pentru Republica Moldova în cadrul Campionatului European Paralimpic de Judo. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 8-10 august la Rotterdam, Olanda. La competiția internațională au participat cinci sportivi moldoveni, sub îndrumarea antrenorului Vitalie Gligor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?