X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Vocea poporului: Care ar trebui să fie tema primei lecții, la 1 septembrie?

18 aug. 2023,, 11:45 (reactualizat 21 aug. 2023,, 04:57)   Societate
8696 1

În curînd va răsuna primul clopoțel și elevii se vor întoarce în băncile școlare. Prima zi de școală din an în școlile din Moldova începe cu ora clasei, în care împreună cu profesorii discută subiecte sociale importante din viața fiecăruia - patria, prietenia, educația, dragostea. Noi.md i-a întrebat pe părinți care ar fi cele mai importante subiecte sau probleme de discutat cu copiii lor în acest an.

Unii părinți consideră că în acest moment este important să le explice copiilor lor ce înseamnă integrarea europeană:

«Cunosc ce tematică va pe 1 septembrie, căci sînt pedagog și știu că va fi ceva cu integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Eu cred că este foarte importantă tema. Copiilor li se spune despre avantaje și dezavantaje și asta este foarte important – să cunoască tînăra generație. Ce avem de cîștigat din aceasta».


«Cred că sînt și eu pentru integrarea europeană, pentru această temă. Sîntem pentru. Am dori ca copiii să afle cît mai multă informație la acest subiect.»
Alți părinți ar dori să vadă mai mult timp dedicat subiectelor legate de siguranță:

« Cred că siguranța copiilor. Cum să se descurce în diferite situații de criză.”

"Este important să știe că trebuie să fie mai responsabili pe drum. Pornind de la situația noastră la trecerile de pietoni, de la toate aceste accidente care se întîmplă, trebuie să fim mai responsabili, mai atenți și, în consecință, copiii trebuie învățați care sînt semnele de oprire, care sînt pentru pietoni. Acesta este un subiect care cred că este mai important decît altele astăzi.

De asemenea, în opinia cetățenilor, în contextul realității de astăzi este important să se vorbească despre pace, respect reciproc și reguli de comportament în societate:

«Cred că tema actuală – despre pace. Este cel mai important.»

«În primul rînd trebuie să știe regulile bunului simț, un comportament adecvat și să aibă compasiune și toleranță față de semeni. Să știe că nu toți copiii sînt la fel și nu toți părinții au aceleași posibilități. Să fie un pic mai toleranți reciproc.»

«Eu cred că mai multă implicare, mai multe cunoștințe despre comportament. Or, copiii dacă au stat trei luni acasă, mai greu se acomodează.»

3
0
2
5
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?