COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Viorel Morari ar sta într-o celulă cu șobolani și păduchi

Viorel Morari ar sta într-o celulă cu șobolani și păduchi

Viorel Morari ar fi ajuns în celula în care a stat cîndva și Gheorghe Petic, în timp ce fusese condamnat pentru viol. În cameră ar fi șobolani și păduchi, afirmă fostul polițist de frontieră, într-o postare făcută pe Facebook.

Ca să fie mai convingător, el a menționat și numărul celulei – 128. De partea cealaltă, avocatul său a confirmat că Morari stă în această celulă, dar spune că clientul său nu i s-a plîns pe condiții rele. Între timp, Administrația Națională a Penitenciarelor declară că atunci cînd a ajuns după gratii, fostul șef al Procuraturii Anticorupție a primit lenjerie, pat, scaun și alte obiecte necesare în detenție.

VASILE FOLTEA, AVOCATUL LUI VIOREL MORARI „Sincer am discutat cu el pe aspect de procedură, nu am discutat despre condițiile în care se află, nu cunosc ce a spus domnul Petic. Din cîte era scris pe permisiune era celula 128, Penitenciarul 13”.


Numărul coincide cu cel scris astăzi de Gheorghe Petic, într-o postare pe Facebook. Fostul polițist de frontieră a stat tot în această cameră, acuzat de viol. Acesta afirmă că în celulă condițiile sînt jalnice, cu șobolani și păduchi. Însă, responsabilii de la Administrația Națională a Penitenciarelor îl contrazic.

OLEG PANTEA, PURTATOR DE CUVÎNT AL ADMINISTRAȚIEI NAȚIONALE A PENITENCIARELOR: „Deținutul Morari a fost plasat într-o celulă care corespunde tuturor exigențelor stabilite față de asemenea spații. Spațiile din Penitenciarul 13 sistematic se igienizează, iar la intrarea în instituția penitenciară a primit toate cele necesare: pat, masă, scaune, lingerie și veselă”.

Decizia de a-l plasa pe Viorel Morari în Penitenciarul 13 aparține procurorilor, menționează avocatul acestuia. Și asa pentru că judecătorii i-au lăsat pe acuzatori să aleagă locul detenției.

„-Este pusă viața lui în pericol ori nu?- Este o chestie foarte interesantă, deși judecătorul era obligat în mandatul de arestare să indice direct instituția penitenciară unde domnul Morari trebuia să fie plasat. Judecătorul de instrucție nu a făcut asta și a lăsat-o la discreția procurorilor”.

Astăzi, fostul șef al Procuraturii Anticorupție a depus două plîngeri penale privind deținerea ilegală în arest și comiterea mai multor abuzuri în dosarul în care are statut de învinuit.

Acesta se plînge că a fost ținut ilegal în arest peste două ore după expirarea termenului prevăzut de Constituție. Ieri, Viorel Morari a primit mandat de arestare pe un termen de 20 de zile. Procurorul este bănuit că în martie 2017 a primit de la Vladimir Plahotniuc o plîngere pe care a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi ulterior urmărirea penală.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load