X 

VioPark nu încetează să uimească (FOTO) ©

24 aug. 22:00   Societate
4414 0

Plantația ecologică unică VioPark continuă să se dezvolte cu succes și este frumoasă în orice perioadă a anului.

Vă puteți convinge de acest lucru admirînd noile fotografii realizate în acest loc uimitor, unde domnește frumusețea și armonia universală.

În VioPark, în cele mai favorabile condiții cresc plantații de lavandă, melisă, salvie, mușețel și multe alte plante care servesc drept materii prime pentru produsele fabricii Viorica.

În lacurile locale cresc nuferi de diferite culori și alte plante acvatice, printre care diferite specii de pești se simt în largul lor.

Toate aceste bucură privirea. Iubitorii de frumos pot urmări frumusețea, schimbarea aspectului acestui parc unic în perioada de primăvară, vară, toamnă și iarnă. Aici ei își pot găsi liniștea sufletească și unitatea cu natura, se pot reîncărca cu forțe noi, energie, optimism, precum și credință în ziua de mîine.

După cum s-a anunțat anterior, plantația ecologică VioPark este un proiect conceput și implementat de holdingul Daac-Hermes împreună cu compania-fiică Viorica-Cosmetic cu scopul de a cultiva plante ecologice după principiile permaculturii.

VioPark este situat lîngă satul Varnița, raionul Anenii Noi, lîngă rîul Nistru, pe o suprafață de 27 ha, pe care sînt amplasate uniform mai multe lacuri artificiale. În VioPark au fost create cinci lacuri cu o suprafață totală de 6 hectare, în care cresc diferite specii de pești și plante acvatice, au fost plantate zeci de mii de plante perene și a fost construit un sistem de irigații. Plantele sînt cultivate în acest parc în conformitate cu principiile permaculturii. Scopul este de a transforma aceste 27 de hectare, și alte 100 de hectare din fosta carieră, într-o grădină mare înfloritoare cultivată pe un teren cu o bonitate slabă.

Peste 35 de specii de plante, arbuști și pomi fructiferi cultivate pe teritoriul VioPark au primit certificat de plante organice.

În general, proiectul este conceput nu numai pentru a oferi materii prime vegetale ecologice pentru fabrica de cosmetice Viorica, ci și ca pepinieră de plante pentru viitoarele așezări ecologice.

16
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?