Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Victoria Furtună spune că în sistemul judecătoresc vor urma demisii în lanț

15 mar. 13:51   Societate
4079 0

Victoria Furtună, procuroarea care a demisionat recent de la Procuratura Anticorupție, susține că în viitorul apropiat în sistemul judecătoresc vor urma demisii în lanț.

Aceasta spune că politicul a distorsionat relitatea despre sistemul justiției.

„Vettingul și pre-vettingul a eșuat de la bun început. Iar acum în sistem vor urma demisii în țanț. Iată cum un grup de persoane străine pot să submineze activitatea procuraturii”, a menționat procuroarea.

”Cum putem așteta rezultate de la procurorii care își fac griji pentru membrii familiilor lor. Cîte cauza de rezonanță au fost expediate în instanța de judecată pe parcursul ultimelor doi ani pe numele demnitarilor de stat ori noi sesizăm că organizarea licitațiilor publice, organizarea și tentarea la bunurile publice sînt imune la tragerea la răspunde sînt imune. Nu am vrut să fac această conferință după ce am fost în emisiunea domnului Gonța, însă pe parcursul acestei săptămîni am fost supusă unor persecutări din partea SIS, Procuraturii. Ieri am fost chemată la audieri și recunoscută în calitate de bănuită. La moment, de către SIS se pregătește o notă prin care se va cere să fiu investigată pentru îmbogățire ilicită. Mai mult, SIS nu s-a oprit aici, ieri la poarta casei mele a fost trimisă Maria Olaru care cu informații aberante mi-au stresat membrii familiei, copilul mai mare este la spital, iar cel mai mic nu a putut să plece la prima lecție pînă nu a primit o consiliere psihologică”, a spus Victoria Furună.

Totodată, procurorul a menționat că, din cîte cunoaște, pe numele ei se pregătește o notă prin care Procuratura Generală va cere să fie investigată pentru îmbogățire ilicită.


”Vor să vadă care este proveniența banilor pe care îi dețin eu și membrii familiei, martor va fi nu altcineva domnul Mătăsaru care a sesizat că eu dețin un automobil de 10 mii de lei. Aceste persecuții au început în anul 2022 cînd am fost desemnată pentru a participa la funcția de Procuror General. În ultimii doi ani, eu am fost nevoită să prezint nu doar rulaje bancare, dar fotografii de la odihna părinților, soacrei, confirmare că locuieșe împreună cu concubinul pe parcursul a 10 ani”, a mai spus procuroarea.

Mai mult decît atît, Victoria Furtună, spune ea este ținta unei campanii de discreditare, care are drept scop intimidarea sa, dar lipsirea ei de indemnizații.

Fiind întrebată dacă este susținută de controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, aceasta a menționat că nu are nici o legătură cu criminalii.

”Cred că am acționat corect pentru a nu denigra imaginea procuraturii, din acest motiv mi-am depus cererea de demisie. Iar dacă sînt sau nu susținută de domnul Platon, cred că această întrebare mai bine să i-o adresați lui. Eu nu am și niciodată nu am avut de a faca nimic cu nici un criminal.

Toate probele se regăsesc în cauza penală în care a fost retrasă de la mine în cazul Paniș. SIS și CNA au introdus informații distorsionată și denegratoare în notele expediate în aparatul Președintelui pentru ca ultima să nu numească pe judecătorul Paniș în funcție pînă la atingerea vîrstei”, a mai spus Victoria Furtună.

Reamintim că recent, procurori din cadrul Procuraturii Generale, secția misiuni speciale au întreprins acțiuni de urmărire penală în biroul procuroarei Victoria Furtună, care a anunțat că și-a depus cererea de demisie de la Procuratura Anticorupție.

Procuroarea este suspectată că „a divulgat intenționat date dintr-un dosar” din gestiunea Procuraturii Anticorupție.

Victoria Furtună a respins acuzațiile precum că a divulgat date dintr-un dosar.

6
0
1
2
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав