Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

UPDATE // Procuratura Anticorupție confirmă efectuarea perchezițiilor în biroul Victoriei Furtună

12 mar. 10:50   Societate
5686 0

10:48 // UPDATE: Procuratura Anticorupție într-un comunicat de presă confirmă faptul că procurorii pe misiuni speciale au descins astăzi cu percheziții în biroul procurorie anticorupție Vitoria Furtună și menționează că acțiunile au loc, după ce pe Telegram ar fi apărut o ordonanță de începere a urmărirei penale.

„La 29 februarie 2024, a apărut în spațiul public pe un canal Telegram și pe o pagină web, un document care conține date confidențiale a urmăririi penale—ordonanța de pornire a urmăririi penale din 11 ianuarie 2024. Divulgarea intenționată a datelor urmăririi penale de către o persoană care efectuează urmărirea penală, cum ar fi un membru al grupului de urmărire penală format de procurori și ofițeri, se pedepsește cu amendă și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de pînă la 3 ani (art. 315 din Codul penal). Persoanele care contribuie la aceste infracțiuni pot fi trase la răspundere penală ca complici. A doua zi, la 01 martie 2024, Procuratura Anticorupție a sesizat Procurorul General despre o scurgere de informație în legătură cu o cauză penală în gestiunea Procuraturii Anticorupție, identificînd în așa mod o potențială infracțiune contra justiție comisă de către angajați ai Procuraturii Anticorupție și anume divulgarea datelor urmăririi penale. Ulterior, Procuratura Generală a pornit un dosar penal pe aceste fapte. Astăzi, 12 martie 2024, procurori din cadrul Procuraturii Generale, secția misiuni speciale, au întreprins acțiuni de urmărire penală în sediul Procuraturii Anticorupție, cu acordul Procurorului-Șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin”, se arată în comunicatul PA.

10:36 // Procurorii pe misiuni speciale în aceste clipe ar efectua percheziții în biroul procurorei anticorupție, Victoria Furtună, care a ieri a anunțat că a depus cerere de demisie, dar și a venit cu mai multe acuzații în adresa guvernării, dar și a Serviciului de Informații și Securitate, susțin sursele pulsmedia.

Potrivit surselor, perchezițiile sînt efectuate de către procurorii pe misiuni speciale, Ruslan Toma și Ion Pripa.

Aceștia ar fi ridicat mai multe materiale care se aflau în gestiunea procurorei Victoria Furtună.


Violina Moraru, purtătorul de cuvînt al Procuraturii Generale, întrebată despre acțiunile demarate de procurorii în adresa procurorei anticorupție Victoria Furtună, nu a infirmat și nici nu a confirmat informația, ci ne-a răspuns printr-un mesaj că Procuratura Generală va reveni mai tîrziu cu mai multe detalii.

2
0
0
4
32

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?