Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 582
Preşedintele stiri: 3738

Usatîi: Cinci companii vînd gaz mai multor agenți economici la prețul între 11 și 14 lei

29 mai. 13:54   Societate
2702 0

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, dezvăluie numele companiilor din Moldova care vînd gaz natural mai multor agenți economici cu un tarif cuprins între 11 și 14 lei, în timp ce restul companiilor private, dar și simpli cetățeni achită un tarif de peste 29 lei. Este vorba de cinci companii, printre care și SRL „TransAutoGaz”, fondată de S.A. „Moldovagaz”.

Declarațiile au fost făcute de Usatîi în timpul unui briefing de presă, notează realitatea.

„Este obligația mea ca cetățean să ies acum și să povestesc cum am fost furați de miliarde de lei de actuala conducere a țării. Nu ne fură cum Plahotniuc cu atacurile raider, ci ne fură frumos… Astăzi în Moldova, peste 20 de companii au dreptul de a importa gaze naturale și ulterior să le vîndă. Unele companii sînt moarte, altele sînt vii și foarte active. Nu dau lista tuturor, mă opresc la 5 care sînt active. National Parc Energy, SD Energy, Natural Gaz DC, Rotalin Gaz și TransAutoGaz, companie de stat, adică fondată și controlata de MoldovaGaz. Ele livrează mai multor agenți economici astăzi gaze naturale la prețul între 11 și 14 lei. Moldovagaz vinde la cetățeni cu prețul de peste 29 lei… La moment, peste 70 de întreprinderi din țară, cele mai mari, cumpără gazul între 11 și 14 lei”, susține Usatîi.

Adițional, Renato Usatîi îl acuză pe premierul Dorin Recean de faptul că ar cunoaște despre companiile ce vînd gazul natural cu un tarif mai mic, însă Guvernul nu întreprinde anumite măsuri în acest sens, astfel încît și persoanele fizice să beneificieze de un asemenea tarif. Mai mult, Usatîi spune că de un preț mai mic la gaz beneficiază și compania în care Dorin Recean a avut o cotă parte.

„Domnule Recean, maladeț că ai ieșit (n.r. cu un comentariu pe Facebook), după ce ai ascultat jumătate de conferință de presă. Dvs. spuneți că prețul actual la gaze este dictat de necesitatea de a compensa devierile de preț și nu este echitabil cu această diferență de preț… Adică, dacă acest gaz astăzi la preț între 11 și 14 lei era vîndut și persoanelor fizice, și agenților economici, doar de firme private, cumva miorlăitul dvs. putea să aibă un pic de sens, dar și o companie de-a voastră, controlată de stat, vinde gaz (TransAutoGaz) tot între 11 și 14 lei… Vă demonstrez acum de ce sînteți mincinos și că ați știut de aceste prețuri la gaze. Dvs. ați activat într-o companie privată, pînă a vă întoarce în politică, și această companie în care ați activat dvs. tot cumpără astăzi gaz cu 12 lei”, a conchis Usatîi.


Politicianul a spus că urmează și alte dezvăluiri la acest subiect.

26
1
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?