COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Unul dintre micile circuri de la Chișinău are nevoie de ajutor

3 noi. 2020,, 18:30   Societate
5003 0

Din cauza pandemiei Covid-19, unul dintre micile circuri de la Chișinău El Bravo a rămas fără surse de existență. În plus, în custodia circului se află unele animale, cum ar fi urșii, lupii, vulpii și cîinii.

Din cauza restricțiilor temporare asupra activităților culturale, asigurarea animalelor cu hrană a devenit mai dificilă, potrivit Departamentului de Control și Protecție a Animalelor din orașul Chișinău.

Potrivit locals.md, în circul El Bravo, fondat de dresorii Svetlana și Ivan Rotari, sînt 12 cîini de rasa Pomeranian și Yorkshire, cinci vulpi, doi lupi și patru urși. Acesta este singurul circ cu prădători din Moldova.

Întoarcerea animalelor în pădure este imposibilă din mai multe motive. Unii urși au 19 ani și nici nu mai evoluează pe scenă, dar trebuie întreținuți. Proprietarul lupilor și al urșilor a construit cuști în afara orașului, unde ei stau închiși, cea mai strîngentă problemă fiind hrana.

Potrivit proprietarului circului, dacă ar fi permise activitățile de concert, ei ar putea cîștiga bani pentru alimentația animalelor fără să ceară de la cineva, dar deocamdată nimeni nu îi poate ajuta în acest sens. Ultimul spectacol al lui El Bravo a avut loc la sfîrșitul lunii noiembrie 2019. Iarna ei nu activează. Din 23 martie curent, circul trebuia să dea spectacole regulate în parcul La Izvor de la Chișinău, dar în contextul pandemiei au fost impuse restricții.


Dieta urșilor, vulpilor, lupilor și cîinilor: carne de vită, carne de pasăre, pește, toate cerealele, ulei de pește, toate legumele și fructele, fructe de pădure, brînza de vaci, ouă, biscuiți, dulceața, miere, lapte condensat, pîine.
Pentru a ajuta proprietarii sau animalele, sunați la 076741737.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X