X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1664

Unele categorii de vulnerabilitate energetică ar putea fi revizuite. Din ce motiv

3 dec. 2022,, 09:45   Societate
12374 0

Unele grade de vulnerabilitate energetică stabilite pentru cei care s-au înregistrat pe compensatii.gov.md ar putea fi ajustate, întrucît mai multe persoane s-au adresat la centrul de asistență, spunînd că au completat incorect cererea sau au indicat din greșeală că nu vor să beneficieze de compensații.

Astfel, cererile acestor persoane vor fi redeschise ca familiile să-și modifice datele și prin urmare, să le fie atribuită altă categorie de vulnerabilitate din luna decembrie, transmite tv8.md.

„Pe adresa de suport de la Minister, de ieri pînă astăzi, au parvenit în jur de 2.500 de adresări cu diverse solicitări. Sînt mai multe aspecte care s-au clarificat acum în procesul analizei rezultatelor. În baza analizei care se face acum, este posibil să existe anumite ajustări pentru a corecta situațiile unor categorii de solicitanți, care din cauza unor erori proprii, au greșit la completare sau alte cauze, e posibil să fi primit o categorie defavorabilă. Pentru aceste grupuri, analizăm acum soluții”, a menționat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, în cadrul unei conferințe de presă.

Iar potrivit președintelui Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun, circa 1.500 de familii au declarat completînd cererea că nu vor să beneficieze de compensații.

„Dintre ei, o mare parte scriu la minister și spun că au greșit la completare, a fost eroare că nu au solicitat, ceea ce este posibil, pentru că verificînd veniturile, am depistat că sunt cu venituri mici. Pentru aceste persoane, putem să redeschidem cererea, să-și modifice datele și pentru decembrie să aibă un alt grad de vulnerabilitate”, a precizat Perciun.


Ministrul Marcel Spatari a mai subliniat că în zilele următoare, în cabinetele personale de pe platforma „Ajutor la contor”, „va apărea descifrarea calculelor și persoanele vor putea vedea cum s-a ajuns la procentajul care i-a atribuit într-o anumită categorie de vulnerabilitate”.

6
1
1
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий