X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Un tînăr fără permis și un șofer beat au încercat să "înduplece" polițiștii

12 iun. 17:15   Societate
2974 0

Un caz a avut loc pe bd. Dacia din capitală. Un tînăr de 22 de ani, care conducea un automobil a fost stopat de polițiști pentru depășirea limitei de viteză.

De asemenea, fiind verificat prin sistemului aplicației E-data polițiștii au stabilit că acesta nu deține permis de conducere.

Pentru a nu fi sancționat, acesta a lăsat în interiorul automobilului de serviciu al angajaților mijloace bănești, transmite Noi.md.


Un alt șofer de 39 de ani a propus polițiștilor mită pentru a nu fi documentat că a condus automobilul în stare de ebrietate. Acesta a fost stopat în apropierea comunei Băcioi din capitală.

Deși șoferii sînt avertizați despre consecințele coruperii polițiștilor, unii ignoră prevederile legale și continuă în mod abuziv să propună mijloace financiare în scopul ignorării de către oamenii legii a încălcărilor comise.

De la începutul lunii iunie au fost înregistrate 7 cazuri de denunțare a tentativelor de mituire a polițiștilor de patrulare de către șoferi.

În toate cazurile la fața locului inspectorii de patrulare au solicitat grupa operativă pentru fixarea probelor și documentarea cazurilor.

În privința șoferilor au fost inițiate cauze penale pentru corupere activă și riscă pedeapsă cu închisoare de pînă la 6 ani și amendă de la 100 000 pînă la 200 000 de lei, pentru persoane fizice.

Inspectoratul General al Poliției reamintește că oferirea mitei unui angajat cu funcție publică constituie o infracțiune și se documentează penal.

2
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав