X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Cernăuțeanu: Pentru a suplini o funcție vacantă de polițist ar fi nevoie de 10 luni

8 iun. 12:15   Societate
6033 0

Pentru a suplini o funcție vacantă de polițist ar fi nevoie în medie de 8-10 luni. Declarația a fost făcută de șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, la emisiunea Realitatea te Privește.

Cernăuțean a mai precizat că această profesile este una prestigioasă, însă multe persoane nu doresc să lucreze în acest domeniu pentru că polițiștii au un volum foarte mare de lucru și timp puțin pentru a rezolva unele cazuri.

„Numărul angajaților în poliție, dacă să luăm din instituțiile de forță este cel mai mare. Cel puțin de cînd sînt eu în sistem de 20 de ani în diferite funcții și am stabilit anumite analize ce țin de funcționarea sistemului întotdeauna a existat acea marjă de la 7 la 12% de funcții vacante. Deoarece noi trebuie să înțelegem că plecarea din funcție a persoanei, care pleacă la pensie este astăzi pe cînd să angajăm o persoană în această funcție este de minimum 8-10 luni de zile. Selectarea, trecerea comisiilor speciale durează 3-4 luni, după toate astea persoana data merge la cursuri de 6 luni. Noi vedem că acea funcție 10 luni de zile este inactivă că noi pregătim candidatul”, spune Viorel Cernăuțean.

Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a mai precizat că cea mai mare lipsă de cadre este în mediul rural.

1
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав