Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Un tablou celebru, furat, în valoare de 2 milioane de euro, găsit în România

20 apr. 06:00   Societate
3050 0

Un tablou în valoare de două milioane de euro, furat în 2020 de la o galerie de artă din Oxford şi descoperit în România, a fost restituit autorităţilor judiciare din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Inspectoratului General al Poliţiei Române a transmis printr-un comunicat către Agerpres: „Urmare a activităţilor investigativ-operative efectuate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Române, într-un dosar penal al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Ilfov, în care au fost efectuate cercetări sub aspectul săvîrşirii infracţiunilor de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, tăinuire şi spălare de bani, de pe teritoriul României a fost descoperit un bun mobil cultural de semnificaţie artistică care ar fi făcut obiectul unei tranzacţionări pe piaţa neagră".

Tabloul este realizat de Salvator Rosa și se intitulează „O coastă stîncoasă cu soldați care studiază un plan”, în original „A Rocky Coast With Soldiers Studying a Plan”. Acesta a fost pictat la sfîrșitul anului 1640, conform digi24.ro

Din verificări a reieşit faptul că bunul ar face parte din lotul de tablouri sustrase în noaptea de 14 martie 2020, dintr-o galerie de tablouri din Oxford, Regatul Unit al Marii Britanii, avînd o valoare estimată de două milioane de euro.

IGPR a mai precizat și că „La data de 28 decembrie 2023, prin ordonanţa procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Ilfov, a fost dispusă restituirea tabloului în cauză către autorităţile judiciare din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, iar, la data de 26 martie 2024, tabloul a fost restituit". Ulterior, la data de 29 martie 2024, dosarul a fost înaintat către unitatea de parchet, cu propunere legală.


Alte două tablouri furate în aceeaşi noapte din galeria de artă nu au fost încă recuperate. Cele trei tablouri se ridică la valoarea de circa 10 milioane de lire sterline.

11
5
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?