Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Tabloul Mona Lisa va fi mutat

25 apr. 20:30   Externe
3604 0

Îți ia ore întregi să stai la coadă la Luvru pentru a vedea Mona Lisa - și doar cîteva secunde pentru a privi capodopera lui Leonardo. Situația îi nemulțumește atît pe turiști, cît și pe conducerea muzeului. Aceștia au decis că portretul are nevoie de o cameră separată.

Acest tablou este cea mai faimoasă și cea mai "vizitată" operă de artă din lume: pînă la 10 milioane de oameni pe an vin la Paris pentru a admira tabloul "Mona Lisa". Pentru a vedea capodopera lui Leonardo, un vizitator al Luvrului stă la coadă circa două ore. Mulți apoi recunosc că acest lucru nu a meritat, relatează euronews.

Conducerea Luvru a ajuns la concluzia că portretul ar trebui mutat.

Acest lucru trebuie făcut și din respect pentru tabloul de vizavi, care este ”Nunta din Cana” de Veronese. În goana lor după Mona Lisa, vizitatorii muzeului ignoră complet tabloul unuia dintre cei mai mari maeștri ai școlii venețiene, întorcîndu-i spatele.

Толпа перед шедевром Леонардо.


"Mutarea Giocondei într-o cameră separată ar putea pune capăt frustrării și suprasolicitării din partea publicului", spune directorul muzeului, Laurence de Carse. Cu toate acestea, mutarea va necesita renovări semnificative, inclusiv deschiderea unei noi intrări în Luvru și formarea a două încăperi la subsol - chiar sub curtea pătrată a muzeului. Una dintre ele, conform planului, și va deveni noua casă a "Giocondei": vizitatorii vor putea trece direct la ea, ceea ce va reduce cozile la intrarea în Luvru.

Costul proiectului este impresionant: va costa pînă la o jumătate de miliard de euro pentru a găzdui capodopera lui Leonardo în condiții de confort și cu măsurile de siguranță corespunzătoare.

1
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?