Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Un oraș austriac, dat în judecată după ce a închis un punct de trecere a frontierei cu Ungaria

24 noi. 2023,, 23:30   Societate
1897 0

O firmă de avocatură a dat în judecată oraşul austriac Schattendorf pentru daune de 27 de cenţi pentru că a închis un punct de trecere a frontierei dintre Austria şi Ungaria.

În iulie, angajaţii firmei de avocatură au vrut să traverseze prin oraşul austriac pentru a ajunge la o întîlnire în oraşul maghiar Agfalva, despre care spun că este cea mai rapidă rută.

În schimb, angajaţii au fost nevoiţi să facă un ocol de 3,4 kilometri, ceea ce i-a costat cu 27 de cenţi mai mult la combustibil. Schattendorf ar trebui acum să restituie această sumă, a susţinut miercuri în instanţă firma de avocatură. "Nu facem acest lucru din răutate", a declarat Mate Ruzicska, avocat la firma NZP Nagy Legal, potrivit presei austriece. Închiderea frontierei reprezintă o încălcare a legii Schengen a UE, care cere ţărilor participante să elimine toate obstacolele pentru fluidizarea traficului la frontierele interne, a argumentat firma de avocatură, potrivit Politico.

Oraşul, o rută de tranzit populară pentru navetişti între Austria şi Ungaria, a dorit să reducă traficul prin transformarea frontierei într-o trecere pietonală începînd cu luna decembrie. Construcţia trecerii pietonale a început în martie, ceea ce a dus la închiderea frontierei. Doar locuitorii celor două oraşe învecinate vor putea solicita o scutire care să le permită să traverseze cu maşina cu viteză redusă, a relatat presa austriacă.

Schattendorf a respins o înţelegere, negînd acuzaţiile firmei de avocatură, şi a declarat că regulamentul privind trecerea frontierei este în conformitate cu legea, potrivit Austrian news. Decizia instanţei va fi emisă 24.11.2023, 16:16 „O încălcare a legii Schengen”.


Firma de avocatură a declarat că doreşte să continue să lupte împotriva restricţiilor de la punctul de trecere a frontierei. Firma a depus o cerere de control judiciar la Curtea Constituţională şi a depus o plîngere la Comisia Europeană. NZP Nagy Legal vrea, de asemenea, să se adreseze Oficiului European de Luptă Antifraudă, deoarece oraşul ar fi folosit fonduri UE destinate renovării punctului de trecere a frontierei, pentru ca apoi să îl închidă, potrivit presei austriece

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?