TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un membru din gruparea Borman și-a aflat pedeapsa

Un membru din gruparea Borman și-a aflat pedeapsa

Un suspect în vîrstă de 28 de ani a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunilor de organizare a activității organizației criminale ”Borman”, contrabandă cu mijloace financiare și circulația ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare.


Decizia a fost emisă de Curtea de Apel Chișinău.


Potrivit învinuirii înaintate de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, condamnatul, activînd în cadrul organizației criminale sus menționate, la indicația conducătorului acestei reuniuni criminale, racola persoane cu ajutorul cărora scotea prin contrabandă bani de pe teritoriul Republicii Moldova, le organiza deplasarea în Spania, unde procura droguri (hașiș) în proporții deosebit de mari de la alți membrii ai grupării, care acționau la indicația liderului structurii criminale și gestiona transportarea drogurilor în Federația Rusă.


Astfel, în perioada de timp decembrie 2013-ianuarie 2014, condamnatul a scos prin contrabandă de pe teritoriul Republicii Moldova 100 000 (o sută mii) euro, cu acesti bani în Regatul Spaniei a procurat aproximativ 100 kg de droguri de tip hașiș și a organizat transportarea drogurilor în Federația Rusă.


O parte din droguri a ajuns pe teritoriul Federației Ruse și a fost comercializată, iar cantitatea de 46, 515 kg de hașiș a fost depistată și ridicată de către organele de drept ale Federației Ruse, transportatorii fiind condamnați pe teritoriul Federației Ruse.


Investigarea infracțiunilor comise de către organizația criminală ”Borman”, a fost efectuată de către procurorii PCCOCS împreună cu ofițerii de investigații ai INI al MAI în colaborare cu organele de drept ale Federației Ruse, Regatului Spaniei și Romîniei.


Procurorii PCCOCS au solicitat condamnarea inculpatului pentru faptele comise la 21 ani de închisoare. Colegiul Penal al Curții de Apel Chișinău l-a condamnat pe membrul organizației criminale ”Borman”, la 20 ani închisoare cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip închis, dispunînd încasarea în folosul statului a contraechivalentului mijloacelor financiare scoase de pe teritoriul Republicii Moldova prin contrabandă în sumă de 1.794.500 lei.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load