X 
Coronavirus stiri: 8212
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 926

Un grup de tineri a protestat la Guvern împotriva închiderii mai multor universități

30 iun. 13:55   Societate
6185

Activiștii organizației de tineret "Garda Tânără" au organizat astăzi un flash-mob la sediul Guvernului, în semn de protest față de decizia Ministerului Educației privind reorganizarea universităților din țară.

Tinerii și-au facut apariția la Guvern în mod simbolic cu valize în mînă, sugerînd astfel exodul masiv al studenților care ar putea izbucni ca urmare a lichidării unor instituții de învățămînt superior.

Aceștia au declarat că își doresc să-și facă studiile acasă, dar guvernarea prin decizii nechibzuite le încalcă flagrant drepturile.

"Nu închideți universitățile!", "Vrem Moldovă educată!", "Rușine!" - au scandat activiștii de la "Garda Tânără".

Reprezentanții Guvernului nu au comentat deocamdată acuzațiile aduse.


Menționăm că decizia privind desființarea și comasarea mai multor universități a fost criticată dur și de mediul academic din R.Moldova. Colectivul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport a adresat o solicitare în acest sens Ministerului Educației în care a cerut stoparea procesului de absorbție a instituției. Și corpul profesoral al Universității Agrare, deopotrivă cu studenții care își fac studiile acolo, s-au declarat împotriva dizolvării instituției.

Totodată, fostul președinte al țarii Mircea Snegur a adresat o scrisoare deschisă Maiei Sandu, în care și-a exprimat regretul în legătură cu închiderea Universității de Stat din Tiraspol. El a cerut Ministerului Educației să revadă această decizie, precizînd că „a distruge prima instituție de învățămînt superior din țară este o lipsă de respect față de istoria neamului nostru”.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав