TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Un grup de procurori moldoveni, opriți pe aeroportul Domodedovo

Un grup de procurori moldoveni au fost opriți pentru cîteva ore pe aeroportul Domodedovo de la Moscova. Informația a fost confirmată de către purtătoarea de cuvînt a Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Potrivit acesteia, reprezentanții Procuraturii Anticorupție și ai Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor au fost opriți pe motiv că nu au fost coordonate în prealabil toate formalitățile legate de restricțiile sanitare anti-pandemice, necesare pentru intrarea pe teritoriul Rusiei. Situația a fost remediată după o discuție telefonică dintre procurorul general, Alexandr Stoianoglo și omologul său din Federația Rusă, Igor Crasnov.

„Într-adevăr, un grup de lucru, format din reprezentanți ai Procuraturii Anticorupție și ai Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor s-au deplasat, la începutului acestei săptămîni în Federația Rusă, în contextul investigării unui dosar care însă nu are nicio tangență cu dosarul Laundromat.

Deși, colegii din cadrul Comitetului rus de anchetă au fost informați din timp despre această deplasare de serviciu, reprezentanții noștri au fost opriți în timpul controlului pe Aeroportul Domodedovo, pe motiv că nu au fost coordonate în prealabil toate formalitățile legate de restricțiile sanitare anti-pandemice, necesare pentru intrarea pe teritoriul Rusiei.

Situația a fost remediată după convorbirea directă a Procurorului General, Alexandr Stoianoglo cu omologul său din Federația Rusă, Igor Crasnov, care imediat a trimis mașina Procuraturii Generale a Rusiei pentru a-i prelua pe membrii grupului nostru de lucru și care au purces la realizarea sarcinilor prestabilite.

Precizăm că, relațiile de cooperare dintre Procuratura Republcicii Moldova și cea a Federației Ruse sînt și în continuare dezvoltate atît pe plan bilaterial, cît și pe dimensiunea multilaterală”, a spus Maria Vieru.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load