X 
Jocurile Olimpice stiri: 117
Transnistria stiri: 1453

Ultima oră! Demisii în lanț la Procuratura Anticorupție

13 iun. 17:15   Societate
4379 0

Procuratura Generală a Republicii Moldova a anunțat că, în urma notificării privind inițierea procesului de evaluare externă a procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție, nouă procurori și-au depus cererile de demisie, anunță Noi.md

Ieri, 12 iunie, procurorul general Ion Munteanu a anunțat că patru procurori au depus cereri de demisie iar intențiile lor de plecare din sistem sînt cauzate de începerea vettingului.

Noi.md amintește, la data de 24 mai, Comisia de Evaluare a Procurorilor a inițiat evaluarea procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA).

Lista procurorilor anticorupție care urmează a fi supuși evaluării a fost transmisă Comisiei de către Consiliul Superior al Procurorilor.

Comisia a solicitat procurorilor notificați să depună în termen de 20 de zile declarația de avere și interese personale pentru ultimii 5 ani, inclusiv lista persoanelor apropiate care activează în sistemul judecătoresc, procuratură și serviciul public. Totodată, subiecții urmează să completeze și să expedieze un chestionar privind integritatea etică.


După recepționarea acestor documente, Comisia va demara acumularea informațiilor suplimentare prin accesarea sistemelor informaționale relevante și expedierea solicitărilor de informații suplimentare. În urma analizei informațiilor acumulate, Comisia comunică subiecților eventualele dubii identificate, după care stabilește o audiere publică. Ulterior, un raport privind promovarea sau nepromovarea evaluării este transmis Consiliului Superior al Procurorilor, care urmează să ia decizia finală.

11
10
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?