Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Oficial! Un fost prim-ministrul al R.Moldova, candidat pentru fotoliul de viitor președinte

24 iun. 08:31   Politică
5144 1

Ion Chicu - Președinte PDCM, a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024.

O decizie în acest sens a fost luată sîmbătă, 22 iunie 2024, în cadrul ședinței Consiliului Politic Național al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei.

”Consiliul Politic Național al PDCM a susținut decizia aprobată de Biroul Executiv Central al partidului încă la data de 24 februarie 2024, privind participarea PDCM la alegerile prezidențiale din acest an cu candidatul său propriu.

Totodată, considerînd caracterul antidemocratic și speculativ al referendumului inițiat în scopuri electorale de către președintele actual al Republicii Moldova, precum și riscurile pentru ordinea constituțională a țării pe care le comportă acest exercițiu inutil din perspectiva europeană a țării noastre, CPN al PDCM a decis boicotarea referendumului prin neparticipare în campania de promovare a acestuia și îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să nu se lase atrași în jocurile periculoase ale guvernării actuale pentru existența de mai departe ale statului nostru.

La ședința CPN al PDCM a fost aprobat Planul de Activitate al formațiunii pentru semestrul II al anului 2024, precum și alre decizii importante”, se arată într-o notă de presă.

51
2
1
1
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?