X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Șeful adjunct al Procuraturii Anticorupție, despre vetting: "Singura șansă să nu trec este ca cineva să falsifice niște documente"

21 iun. 21:08   Societate
4222 0

Octavian Iachimovschi, adjunctul procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție (PA), a menționat în cadrul emisiunii "Realitatea te privește" de la rlive despre percepția sa în privința procedurii de vetting, notează Noi.md.

"Eu am spus-o de mult, mi se poare chiar în public la un forum, nu-mi este frică niic pe plan etic, nici pe plan de integritate financiară. Am făcut o glumă odată, nu știu, dacă am fost înțeles corect.

Erau și politicieni la acel forum și reprezentanți de la Guvern, cînd am spus că singura șansă ca eu să nu trec vetting-ul este ca cineva să comită o infracțiune, să falsifice niște documente.

Deci mă duc încrezător în această procedură. pentru mine ar fi destul de straniu, dacă s-ar găsi anumite dubii", a spus Iachimovschi.

Amintim că anterior procurorul general, Ion Munteanu, a spus că procurorii integri ar putea să demisioneze din cauza procedurii de vetting, iar cei asupra cărora planează suspiciuni de corupție „vor lupta” pentru a rămîne în sistemul procuraturii.


Totodată, întrebat de ce procurorilor le este „frică” de vetting, în cazul în care n-au nimic de ascuns, Munteanu a spus: „Însuși specificul acestui exercițiu este destul de complicat. Fiecare argument trebuie să-l poți demonstra cu acte, cu probe”.

2
1
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав