Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Transportatori din două asociații anunță protest pentru 21 martie

17 mar. 2023,, 15:30   Societate
2603 0

Încă o asociație de transportatori anunță protest pe 21 martie. Este vorba despre Asociația Patronală a Profesioniștilor din Transporturi „Transportatorul”.

În ajun, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) declara că va protesta marți, la Chișinău, în fața sediului Inspectoratului Național de Securitate Publică.

Asociația Patronală a Profesioniștilor din Transporturi „Transportatorul” declară că susține revendicările înaintate de Asociația Patronală „APOTA” și se va alătura protestului transportatorilor rutieri din 21 martie curent. APOTA menționa în ajun că va participa la manifestație cu peste 100 de persoane cu 100 de mașini.

APOTA declara că va protesta după ce mai multe mijloace de transport au rămas fără numere de înmatriculare, la protestul din 12 martie. Scopul manifestației este de a „atrage atenția societății asupra persecuțiilor și fărădelegilor comise de poliție împotriva transportatorilor, drept răspuns la faptul că operatorii nu au renunțat să ofere servicii de transport ocazional protestatarilor”.

„Considerăm că acțiunile unor polițiști încalcă flagrant normele naționale și internaționale în domeniul drepturilor garantate de legislația Uniunii Europene. (…) Reamintim că companiile de transport nu sînt parte a procesului politic, ci acordă servicii de transport contra plată, indiferent de poziția politică a comanditarului”, susțin reprezentanții Asociației Patronale a Profesioniștilor din Transporturi „Transportatorul”.


Asociația mai consideră „greșită utilizarea poliției în luptele politice ale diferitor clanuri, grupări și fracțiuni”.

„Solicităm anularea completă a proceselor-verbale emise cu restituirea bunurilor sustrase de polițiști criminali prin abuz de putere”, se mai arată în declarația asociației.

14
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?