TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Transnistrenii riscă închisoare pentru insultă în adresa autorităților de la Tiraspol

Locuitorii regiunii transnistrene riscă pînă la cinci ani de închisoare pentru insultă în adresa pretinselor autorităților de la Tiraspol. Amendamentele în acest sens au fost introduse recent în pretinsul Codu Penal, aplicat de autoritățile separatiste. Se pare că aceasta prevedere deja este pusă în practică.

O pensionară din satul Cioburciu, raionul Slobozia, ar fi fost arestată în luna august pentru că l-ar fi defăimat pe așa-zisul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Informația despre arestarea Tatianei Belova, locuitoare a satului Cioburciu, raionul Slobozia, a apărut acum cîteva săptămîni pe rețelele de socializare. Internauţii susţin că nu cunosc nimic despre soarta femeii.

Aceasta a dispărut după ce acum mai bine de o lună a anunțat pe facebook că în casa ei au venit persoane care vor efectua percheziţii. Totodată, pe site-ul newsmaker.md a fost publicat răspunsul oferit de aşa-zisul Comitet de investigaţii din regiune, în care redacţia portatului este anunţată că solicitarea privind informaţia despre dosarului în care figurează Tatiana Belova a fost redirecţionată către aşa-zisul ministerul de Interne.

Mai exact, este vorba despre articolul 316-1 care recent a fost introdus în pretinsul Cod Penal din regiune. Potrivit acestuia, insulta în adresa aşa-zisului preşedinte se pedepseşte cu o amendă, egală cu suma de pînă la şase mii de lei sau cu închisoare de pînă la cinci ani.

Una dintre cunoscute ale Tatiana Belova a povestit pentru postul nostru de televiziune că femeia era un membru activ în grupurile de pe facebook, în care internauții critică administraţia de la Tiraspol.

"M-a sunat în data de opt, la ora 11.00, şi a spus că în faţa casei ei stau mai multe persoane, îmbrăcate în uniforme şi solicită să intre pentru a efectua percheziţii. I-am spus să aștepte și că revin cu un apel peste cinci minute.

Am vrut să-i găsesc un avocat ca perchezițiile să fie efectuate în prezenţa lui. Am sunat peste zece minute, dar nu mi-a mai răspuns. De atunci nu ştiu nimic despre ea."

Reprezentanţii Asociaţiei "Promo-LEX" au declarat că au încercat să documenteze acest caz, dar nu le-a fost oferit acces la toate informaţiile necesare.


Mai mult, în opinia experţilor, introducerea unui asemenea articol are drept scop limitarea locuitorilor regiunii în exprimarea opiniilor critice faţă de administraţia de la Tiraspol.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load