Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Studenții USM au cucerit medalia de aur la Salonul Internaţional al Inovării "Cadet INOVA’22"

12 apr. 13:30   Societate
2834

Universitatea de Stat din Moldova a cucerit medalia de aur la Salonul Internaţional al Inovării şi Cercetării Ştiinţifice Studenţeşti “Cadet INOVA’22”.

Lucrarea premiată cu medalia de aur a fost: "PHOTOSENSITIVE ORGANIC POLYMER MATERIAL", care îi are drept autori pe tinerii cercetători Ion Lungu, Ștefan Robu, Tamara Potlog, Pavel Tiuleanu. Lucrarea a fost prezentată de către Ion Lungu.

Competiția “Cadet INOVA’22” s-a desfășurat în perioada 7-9 aprilie și a fost organizată de Corpul Cadeţilor “Gl. mr. Nicolae Uscoi” şi Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu sub Înaltul Patronaj al Forumului Inventatorilor Români.

Scopul evenimentului este de a sprijini și promova cercetările științifice și inovațiile în rândul tinerilor cercetători.

În cadrul salonului și-au prezentate lucrările inovatoare tineri cercetători din România, Republica Moldova, Malaezia, Federația Rusă și Croația.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав