COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171  INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6867

Studenții din Moldova participă la olimpiada „Sistemele electorale ale țărilor lumii”

14 sep. 16:35   Societate
937 0

Studenții din Moldovei participă la olimpiada „Sistemele electorale ale țărilor lumii” în format online.

Peste 170 de studenți din țările care fac parte din Adunarea Interparlamentară a CSI au devenit participanți la cea de-a II-a Olimpiadă Internațională „Sistemele electorale ale țărilor lumii”. Olimpiada continuă. Cererea de participare poate fi depusă până la 30 septembrie 2021.

După cum a relatat Adunarea Interparlamentară CSI, în primele două săptămâni ale olimpiadei elevii au manifestat un mare interes față de ea, dînd dovadă de o perspectivă largă și cunoștințe profunde în domeniul proceselor și tehnologiilor electorale.

Organizatorii competiției intelectuale sunt Institutul Internațional pentru Monitorizarea Dezvoltării Democrației al AIP a CSI și parteneriatul non-profit „Centrul de informare și analiză „Regiunea Eurasia-Volga”.

Cum se numește metoda de vot în care un alegător poate marca în buletin doar un candidat sau o listă? Ce țări utilizează votul cu pluralitate pentru alegerile parlamentare? De ce este necesară o barieră electorală atunci când se utilizează un sistem proporțional? Participanții trebuie să răspundă la aceste întrebări și la multe alte întrebări pentru a obține titlul de expert în sisteme electorale. În același timp, sarcinile nu sunt doar de natură de testare, ci și de natură creativă: răspunsurile la unele dintre ele trebuie prezentate în formatul unui mini-eseu.


Câștigătorii și premiații vor primi diplome. În plus, vor avea ocazia să viziteze Sankt Petersburg și să participe la lucrările Școlii Parlamentare pentru Tineret, care va avea loc în perioada 30 noiembrie - 5 decembrie 2021 la sediul Adunării Interparlamentare a CSI - Palatul Tavriceski.

Școala parlamentară de tineret este prilejuită de aniversarea a 30 de ani de la formarea CSI. Participanții săi se vor familiariza cu activitățile AIP a CSI și ale Adunării Interparlamentare a Tinerilor din CSI, vor asculta prelegeri ale unor profesori de frunte ai Universității de Stat din Sankt Petersburg și experți ai Adunării Interparlamentare a Statelor Membre ale CSI despre parlamentarism, democrație reprezentativă și alegeri. Școala va găzdui dezbateri științifice între echipele studențești privind dezvoltarea instituțiilor democratice și a proceselor electorale.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽