COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7918
Criza energetică stiri: 533

Elevii moldoveni vor participa la un program cultural internațional

10 aug. 2021,, 12:00   Societate
1920 0

O delegație de elevi moldoveni s-a deplasat la Moscova pentru a participa la Programul Internațional cultural și de cunoaștere "Bună ziua, Rusia!" (Здравствуй, Россия!), transmite Noi.md

Copiii din Moldova se vor alătura în capitala Rusiei altor 700 de semeni din 48 de țări ale lumii, împreună cu care pe parcursul a șase zile vor cunoaște arta, cultura și știința Rusiei. Toți acești copii cu vîrsta cuprinsă între 14 și 19 ani sînt câștigători ai competițiilor și olimpiadelor de cunoaștere a istoriei și culturii Rusiei și a limbii ruse.

În general, la invitația Rossotrudnichestvo, din Moldova la Moscova au plecat 30 de persoane.

Tinerii vor rămâne la Moscova o săptămînă, vor vedea principalele atracții ale orașului și regiunii, vor participa la un program interesant. Elevii se vor face cunoștință cu tinerii oameni de știință de la Institutul pentru Cercetări Nucleare din Dubna și de la Institutul Central Aerohidrodinamic din Jukovski.

Adolescenții vor face o vizită la repetiția Orchestrei Simfonice din Moscova și la studioul celebrului sculptor Leonid Baranov. Ei vor discuta cu rectorul GITIS Grigorii Zaslavski și cu directorul Bibliotecii Naționale de Stat, Vadim Duda. Ei vor merge, de asemenea, la circ, la teatrul Helikon-Opera și la teatru Mossovet, VDNH, Zaryadye Parc, la zoo, la muzeul Victoria, Muzeul de istorie, la Centrul de Artă Contemporană ”Vinzavod” etc.


Programul include, de asemenea, o petrecere rock "Vineri, 13" și un adevărat bal rusesc pentru toți participanții, organizat de Gediminas Taranda. În cursul activităților comune, tinerii vor putea nu numai să cunoască mai bine Rusia, ci și să-și facă prieteni din alte țări.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X