Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Străzile din Talmaza, Ștefan Vodă au fost iluminate

18 mai. 23:00   Societate
1130

Circa şase mii de locuitori ai satului Talmaza din raionul Ştefan Vodă vor beneficia de sistem extins de iluminat public stradal, pe o porțiune de 12,2 km, în mai multe cartiere din localitate. Proiectul este în valoare de 78 de mii de dolari, dintre care circa 48 de mii a fost investiția Guvernului Statelor Unite, prin proiectul Comunitatea Mea, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

”Mă bucur că lumina a ajuns și pe străzile din această parte a localității. Problema iluminatului public a fost pusă drept prioritate și trebuia rezolvată, pentru ca femeile, copiii şi persoanele în etate să se simtă în siguranță pe străzile din sat”, a menționat primarul de Talmaza, Eugen Prutean.

img22003662

img22003662

La rîndul său, Scott Hocklander, şeful Misiunii Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) în Moldova, a apreciat înalt colaborarea dintre autorităţile locale și cetățeni. „sîntem încîntați de ospitalitatea, dorința, efortul oamenilor și autorităților publice locale de a-și păstra tradițiile, de a îmbunătăți serviciile publice și de a pune în valoare potențialul turistic deosebit al localității”, a spus şeful USAID în ţara noastră.


Guvernul Statelor Unite, prin intermediul Agenției USAID și Programului Comunitatea Mea, implementat de IREX, susține 92 de localităţi din întreaga țară cu scopul de a eficientiza guvernarea locală și implementa proiecte de infrastructură, care îmbunătățesc serviciile publice, cum ar fi drumuri și trotuare, iluminat stradal, clădiri publice, școli, grădinițe, case de cultură etc.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав