Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Stoianoglo: Platon dacă nu se va întoarce, acesta riscă să fie dat în căutare internațională

20 iul. 2021,, 21:33   Societate
3512 0

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo spune că din „informația pe care o deține, Veaceslav Platon a plecat duminică în Marea Britanie”.

Totuși, dacă acesta a fugit sau totuși se va întoarce, Stoianoglo precizează că „este în interesul lui Platon să revină pentru a se prezenta în fața magistraților pe dosarele pe care încă le are pe rol”. Declarațiile au fost făcute la Puterea a patra de la N4.

„Pot să vă spun că dacă domnul Platon a făcut asta cu rea intenție, el a făcut-o în detrimentul său. Este interesul lui, în primul rînd, de a venit în instanță pentru a demonstra nevinovăția sa.

Eu cred totuși că el revine și se va prezenta în instanță pe dosarele pe care le are.

El nu avea restricții și nu înțeleg de ce cetățenii nu au dreptul să plece sau să vină în Republica Moldova”, a precizat Stoianoglo.


Procurorul General mai spune că Platon are programată următoarea ședință de judecată pe unul dintre dosare în a doua jumătate a lunii august.

„Dacă nu va veni, în privința lui se va schimba măsura preventivă și riscă chiar să fie dat în căutare”, a precizat șeful PG.

Stoianoglo a explicat și de ce Platon a fost scos de sub urmărire penală în dosarul „furtul miliardului”.

„Noi nu am făcut nimic în interesele lui Platon. Noi am făcut în interesele legii. Nu cred că noi putem construi un stat de drept pe seama oamenilor nevinovați.

Procurorii au ajuns la concluzia că infracțiunea care i s-a încriminat lui Platon a fost săvîrșită de altă persoană. Vladimir Plahotniuc a furat banii prin intermediul companiilor lui Ilan Șor. Noi nu-l vom putea trage la răspundere pe Plahotniuc, atît timp cît de aceasta infrațiune e învinuit Platon. Noi am făcut acest lucru anume pentru a-l putea trage la răspundere pe Plahotniuc”, a explicat Alexandr Stoianoglo.

Omul de afaceri Veaceslav Platon a plecat duminică la Londra, cu o cursă avia, iar deputatul PAS, Sergiu Litvinenco a declarat că acesta a fugit din țară și l-a acuzat pe Stoianoglo pentru acest lucru.

Pe 14 iunie 2021, omul de afaceri Veaceslav Platon a fost achitat în dosarul fraudei bancare de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, aceasta fiind definitivă.

Decizia a venit după ce Procuratura Generală a renunțat la acuzațiile în adresa omului de afaceri, Veaceslav Platon în dosarul ce privește frauda bancară.

Pe 20 aprilie 2017, Platon a fost condamnat în acest dosar la 18 ani de închisoare, iar pe 15 iunie 2020, Veaceslav Platon a fost eliberat din detenție, după patru ani petrecuți după gratiile Penitenciarului nr. 13.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?