X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Noi informații: Unde s-ar afla în prezent Platon

19 iul. 2021,, 12:33   Societate
3748 2

De la Londra, la Praga. Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a zburat duminică seara, 19 iulie, de la Chișinău la Londra, însă de acolo a luat avionul spre Praga.

Cel puțin asta spune avocatul lui Platon, Ion Crețu, într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă.

Solicitat de ZdG, Ion Crețu, apărătorul lui Platon, a comunicat că omul de afaceri avea bilet spre Praga, capitala Cehiei, cu tranzit la Londra, și că la moment nu deține mai multe detalii despre locul aflării și scopul călătoriei lui Platon.

În context, Procuratura Generală a emis un comunicat în legătură cu plecarea lui Platon din R. Moldova, în care menționează că „actualmente nu există vreo lucrare pendinte în care se impunea necesitatea aplicării față de cetățeanul Platon, a vreunei măsuri preventive și că desfășurarea normală a procedurilor penale pendinte de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, este inclusiv în interesul cetățeanului Platon. Prin urmare, Procuratura nu vede logica pentru ca numitul să se eschiveze”.

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, condamnat în 2017 la 18 ani de închisoare pentru că ar fi obținut, prin scheme ilegale, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei (BEM), apoi eliberat și rejudecat și achitat la 14 iunie curent de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, în dosarul fraudei bancare a zburat duminică seara, 19 iulie, la Londra.


La 14 iunie curent, controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, condamnat în 2017 la 18 ani de închisoare pentru că ar fi obținut, prin scheme ilegale, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei (BEM), apoi eliberat și rejudecat, a fost achitat în dosarul fraudei bancare.

La 28 mai curent, Procuratura Generală a anunțat că procurorii au renunțat la capetele de acuzare aduse omului de afaceri, Veaceslav Platon, în dosarul fraudei bancare, iar Procuratura a confirmat acest fapt, menționînd că „pe motiv că fapta incriminată nu a fost comisă de către Veaceslav Platon, procurorii au ajuns la concluzia de renunțare la învinuirea adusă acestuia”.

După anunțul Procuraturii, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a declarat că „este extrem de îngrijorător cît de repede Procuratura a renunțat la învinuiri în raport cu această grupare și că va analiza ordonanța procurorului pentru a vedea legalitatea și temeinicia care au stat la baza acestei decizii”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?