X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Сîte educatori beneficiază de instruiri în cadrul Programului Național „Investim în profesori”

11 iun. 17:15   Societate
2739 0

Peste 2000 de educatori vor beneficia de formări gratuite în cadrul Programului Național „Investim în profesori”, lansat de Ministerul Educației și Cercetării.

Instruirile au început pe data de 10 iunie.

Participanții vor beneficia de cursuri de perfecționare care includ 300 de ore, dintre care 90 sînt rezervate pentru mentorat și consiliere. Tematicile formărilor au fost selectate după consultarea opiniei beneficiarilor și includ o varietate mare de subiecte legate de procesul educațional în grădinițe, de interacțiunea cu copiii și familiile acestora.

Programul Național „Investim în profesori” (ediția pentru Educatori) include și servicii de elaborare a planului de învățămînt și a proiectelor tematice. Prin intermediul acestor planuri și proiecte, educatorii vor putea implementa metodologii moderne, adaptate la necesitățile copiilor.

Instruirile sînt gratuite, iar absolvenții acestora vor primi la final 10 credite profesionale pentru modulul Psihopedagogie. Cursurile de perfecționare se desfășoară cu prezență fizică (nu mai puțin de 75% din numărul total de ore) și online (nu mai mult de 25% din numărul total de ore).


Programul de formare continuă se desfășoară în perioada iunie - decembrie 2024. În acest scop, de la bugetul de stat au fost alocați 6 mil. de lei.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав