AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 911
Criza energetică stiri: 738
Preşedintele stiri: 3208

Serviciul Fiscal de Stat aplică noi cerințe cu privire la înregistrarea echipamentelor de casă și de control

18 ian. 16:30   Societate
2338 1

Serviciul Fiscal de Stat /SFS/ a anunțat că din 1 ianuarie 2022 sînt puse în aplicare noile cerințe cu privire la înregistrarea echipamentelor de casă și de control, transmite Noi.md cu referire la MOLDPRES.

Potrivit datelor SFS, noile cerințele au fost stabilite la 10 iunie 2021 prin Decizia Comisiei interdepartamentale pentru ECC nr. 26-11/1-19/01-2021. Modificarea Cerințelor față de ECC a fost necesară pentru a pregăti implementarea Sistemului Informațional "Monitorizarea electronică a vînzărilor" (MEV). MEV reprezintă transmiterea datelor despre tranzacțiile de comerț și prestări servicii către Serviciul Fiscal de Stat în timp real.

Astfel, înregistrarea ECC care nu corespund Cerințelor tehnice este sistată. Excepție face înregistrarea/reînregistrarea ECC în cadrul uneia și aceleiași entități la schimbarea adresei juridice, trecerii dintr-o unitate structurală în alta.

Modelele noi a ECC se includ în Registrul unic al ECC prin depunerea cererii de către furnizorii ECC pe portalul www.mev.sfs.md (rubrica „Certificare") unde se anexează și documentele în funcție de model. Totodată, contribuabilii pot apela la numerele de telefon 0 8000 1525 (Centrul unic de apel al SFS) și 067133177 (Centrul de Certificare) pentru suport aferent procedurii respective.

În baza cererilor, IP Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (IP CTIF) expertizează documentația, precum și verifică și testează modelele ECC cu întocmirea Raportului de testare și Avizului tehnic, care atestă corespunderea / necorespunderea ECC la cerințele tehnice.


Conform sursei citate, pînă în prezent, furnizorii ECC au depus 12 cereri pentru includerea modelelor noi în Registru.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав