X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Șeful IGP oferă mai multe detalii din spatele anchetei INTERPOL Moldova

11 iun. 07:15   Societate
3301 0

Şapte angajaţi ai Biroului INTERPOL Moldova au fost suspendaţi din funcţii în urma scandalului de corupție.

Aceștia sînt bănuiţi că ar fi ajutat persoane date în urmărire internațională să obțină azil sau statut de refugiat în Republica Moldova și în alte țări, contra unor sume impunătoare de bani, a declarat de şeful IGP, Viorel Cernăuţeanu, scrie TVR Moldova.

Ministerul de Interne şi Inspectoratul General al Poliţiei au iniţiat anchete interne pentru a se asigura că angajaţii biroului INTERPOL, suspectaţi în scandalul de corupţie, ar avea şi abateri disciplinare, a declarat de şeful IGP, Viorel Cernăuţeanu.

„Au fost iniţiate şi anchete de serviciu în cadrul SPIA, deoarece o parte din angajaţi sînt în subordinea ministrului. Cei care sînt vizaţi cu subordonare a Inspectoratului General al Poliţiei, la fel, a fost inițiată o anchetă de serviciu şi toate persoanele, chiar dacă în privinţa lor nu a fost aplicată o măsură preventivă, a fost instituit mecanismul de suspendare din funcţie. Prin ordinul şefului IGP-ului au fost suspendate şapte persoane. – vorba de poliţişti, angajaţi INTERPOL? – Da, anagajaţi INTERPOL”, spune Viorel Cernăuţeanu.

Amintim că, Șeful Biroului Interpol Moldova Viorel Tențiu este acuzat că ar fi pus pe roate o presupusă schemă de corupție și că ar fi facilitat obținerea statutului de refugiat sau a azilului în Moldova pentru persoane căutate.


Săptămîna trecută, Judecătoriei Ciocana a decis că Viorel Tențiu va petrece 30 de zile în arest preventiv. Avocatul biroului Interpol Moldova a declarat pentru TV8 că va ataca încheierea Judecătoriei Ciocana la Curtea de Apel.

7
3
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав