COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 477

Șeful IGP a reacționat la acuzațiile legate de batalionul Fulger

5 noi. 2021,, 07:16   Societate
1607 0

„Șefii detașamentelor mi-au comunicat despre faptul că climatul moral-psihologic în cadrul subdiviziunii este unul bun. În același timp, ei s-au arătat îngrijorați de apariția în spațiul mediatic a informațiilor anonime privind activitatea internă a entității și au comunicat că aceste informații făcute publice nu reprezintă nici părerea lor personală, în calitate de conducători, și nici a subalternilor”, a declarat Iurie Podarilov, șeful Inspectoratului General al Poliției, în cadrul unui briefing de presă, după ce a vizitat sediul batalionului și a vorbit atît cu comandamentul, cît și cu angajații din subordine, transmite Noi.md cu referire la ipn.md.

Iurie Podarilov a menționat că ieri în detașamentele batalionului „Fulger” au avut loc ședințe cu angajații subdiviziunii, în vederea stabilirii problemelor semnalate în scrisoarea mediatizată zilele trecute. „În urma acestor discuții, angajații n-au raportat probleme majore sau presiuni asupra unor angajați. În ceea ce privește declarațiile făcute în cadrul mass-media de către comandantul suspendat al brigăzii, venim să precizăm că dumnealui deja de o lună este supus unei anchete interne, este suspendat din funcție, în legătură cu încălcarea unor atribuții de serviciu, mai exact pentru încălcarea procedurilor de organizare a activității interne a subdiviziunii și emiterea în mod arbitrar a unor acte administrative. Pînă la finalizarea acestei anchete interne noi nu putem interveni cu careva detalii pentru a nu prejudicia mersul acesteia”, a precizat Iurie Podarilov.

Iurie Podarilov a făcut aceste declarații în contextul apariției în spațiul public a unei scrisori anonime, autorii căreia menționează că pe numele comandantului Cazimir Trocin și al altor angajați au fost fabricate mai multe anchete de serviciu, care au avut drept scop înlăturarea lor cu orice preț de la conducerea instituției. Autorii scrisorii au îndemnat reprezentanții puterii de stat, printre care și președintele Comisiei Securitate Națională a Parlamentului, să viziteze Brigada, unde ar putea avea discuții colective și private cu angajații instituției pentru clarificarea situației de facto.

În cadrul batalionului „Fulger” activează 369 angajați, care iau parte la cele mai dificile rețineri și intervenții, riscîndu-și zilnic viața pentru securitatea cetățenilor.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X