COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Securitatea alimentară a țării, în atenția Guvernului

Guvernul pregătește un program de asigurare a securității alimentare a Republicii Moldova pentru anul viitor. Unele măsuri ar putea fi implementate începînd din această toamnă.

O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Ion Chicu, după întîlnirea cu președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi și șeful statului Igor Dodon, scrie jurnal.md.

„Ne îngrijorează în continuare faptul că nu sînt precipitații. Deja faptul că este afectată roada din acest an, este evident. Dar lipsa de precipitații înseamnă probleme mari și pentru anul viitor. La sfîrșitul lunii septembrie agricultorii trebuie să semene deja grîul, În condițiile în care nu sînt precipitații de atîtea luni, prelucrarea terenurilor este complicată”, a spus premierul

În context el a anunțat că Guvernul pregătește un program de asigurare a securității alimentare a statului.

„Reieșind din această situație Guvernul pregătește un program pentru anul viitor, astfel încît să asigurăm securitatea alimentară a Republici Moldova. Unele măsuri ar putea fi implementate începînd din această toamnă” a precizat Ion Chicu.


Amintim că potrivit datelor prezentate de Ministerul Agriculturiii, seceta și înghețurile din primăvara anului 2020 au afectat peste 215 mii de ha de terenuri agricole, în proporție de 25% în regiunea de nord a Republicii Moldova și pînă la 60-80% în Centru și Sud.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load