Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Schemă criminală de comercializare a drogurilor, destructurată: trei reținuți și peste 10 kg de droguri - ridicate

3 feb. 11:00   Societate
1745

Sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, polițiștii de frontieră au reținut trei membri ai unui grup infracțional, de la care au ridicat circa 8 kg de marijuana de calitate superioară și 2,5 kg de alfa-PVP (drog sintetic), care pe piața neagră ar valora peste 5,6 milioane lei.

Bărbații au fost reținuți în flagrant, în seara zilei de marți. Aceștia sînt din Moldova, iar drogurile le-au introdus în țară prin zona verde a frontierei de stat, din Ucraina, iar ulterior au fost livrate în Chișinău. În cadrul perchezițiilor, oamenii legii au ridicat și alte obiecte relevante activității grupului infracțional: pachețele autosigilante pentru vînzarea drogurilor, cîntare, mijloace electronice de comunicație, precum și mijloace bănești obținute din vînzarea drogurilor.

Acum, urmează ca procurorii PCCOCS să formuleze învinuirea în privința persoanelor reținute și să depună demersurile de aplicare a arestului preventiv. Totuși, pînă la pronunțarea unei hotărîri judecătorești finale, aceștia se prevalează de prezumpția nevinovăției.

În continuare, oamenii legii defășoară un șir de acțiuni de urmărire penală în vederea stabilirii cirumstanțelor pe caz și depistarea altor persoane implicate.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав