Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1120

Scandal la o grădiniță din Fălești! Părinții revoltați au blocat intrarea în instituție

9 aug. 15:12   Societate
2015 0

Un grup de părinți au blocat intrarea unei grădinițe. Aceștia sînt revoltați de faptul că grădinița din satul Suvorovca, raionul Fălești se închide. Mai mulți părinți s-au adunat în fața instituției pentru a le cere socoteală autorităților, care scoteau mobilierul din clădire, pentru a-l duce la grădinița din satul vecin. Acolo unde vor fi transferați și cei 22 de copii de aici, scrie tvn.md.

Serghei Pascari este unul din părinți care au venit să caute dreptate. Bărbatul a blocat intrarea în instituție cu mașina personală.

„Fără permisiunea oamenilor, părinților care dau copiii la grădiniță, au decis, ca această grădiniță să fie închisă, iar activitatea să fie continuată la grădinița din satul Pompa. Am aflat de la directoare că a fost trimis un tractor ca să scoată toate lucrurile din grădiniță și să fie transmise la Pompa”, spune Serghei Pascari.

Părinții au aflat doar în această dimineață că grădinița din localitate nu va mai activa. Ei recunosc că instituția nu are cele mai bune condiții, dar oricum sînt împotriva închiderii.


Grădinița a fost deschisă în 2016, în sediul fostei școli din localitate. Conform deciziei consilierilor locali, din 1 septembrie 2022, filiala din satul Suvorovca va fi lichidată.

„Datorită părinților s-au creat condiții acceptabile pentru copii, dar nu erau toate condițiile. După aceasta, mai puțini copii frecventau, iar cheltuielile se majorau. Am avut pierderi bugetare anul trecut, primăria ne-a ajutat și în acest an avem pierderi de 190 de mii. Această întrebare s-a ridicat de mai multe ori, anul trecut odată la consiliu și în acest an de două ori. Dar cînd am ajuns la limită și nu se mai putea, lipsa banilor, am decis să închidem grădinița și să facem una comună, unde sînt toate condițiile pentru copii”, spune directoarea grădiniței.

„Avem aceleași probleme ca și în alte primării. Nu avem destule resurse pentru a întreține grădinița. Pînă la moment avem înregistrată doar o singură grădiniță, dar de fapt sînt două. Una de bază și o filială aici în Suvorovca și din an în an tot mai multe resurse nu ajung. Noi nu putem întreține două grădinițe de aceea am luat asemenea decizie. Dacă se închidea în Pompa grădinița, era aceeași nemulțumire, s-a închis aici, deja aici e nemulțumire”, precizează primarul comunei, Roman Goracioc.

Grădinița din satul Suvorovca este frecventată de 22 de copii, iar cea din Pompa de 15 copii.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав