COVID-19 în MOLDOVA

Sărbătoare mare: Creștinii o cinstesc astăzi pe Sfînta Maria Magdalena

Sărbătoare mare: Creștinii o cinstesc astăzi pe Sfînta Maria Magdalena

Maria Magdalena sărbătorită pe 4 august, era de origine din Magdala Galileei, un sat situat între oraşele Capernaum şi Tiberiada.

În Evanghelia după Luca Maria Magdalena este menționată ca prima femeie vindecată de Iisus Hristos, pe care apoi l-a urmat. Luca menționează că Hristos a tămăduit-o de şapte demoni.

Maria Magdalena este prezentă la procesul lui Hristos, pe drumul Crucii şi în momentul răstignirii Mîntuitorului. Ea a fost prezentă şi la punerea Domnului în mormînt. După ce mormîntul a fost pecetluit, femeile mironosițe s-au întors în cetate, însă numai Maria Magdalena şi Fecioara Maria au rămas lîngă mormînt pînă seara tîrziu.


Duminica femeile mironosişe au venit cu miresme la mormîntul lui Hristos. Maria Magdalena, venită cu celelalte femei, ajunge prima la mormînt şi uimită de vederea pietrei ridicate şi a mormîntului gol, nu le mai aşteaptă pe celelalte femei şi aleargă să le vestească apostolilor cele petrecute. Ea nu mai vede îngerul, care le întîmpină pe celelalte femei şi nici nu-i ascultă mesajul - că Hristos a înviat.

Gîndul ei era că trupul lui Iisus fusese furat. Pe cînd plîngea, potrivit Scripturii, i se arată doi îngeri. După puțin timp, i se arată şi Hristos, pe care îl aseamănă pentru început cu un grădinar, căruia îi cere să-i vestească unde a fost pus Hristos. După ce are loc recunoaşterea lui Hristos, primeşte misiunea să meargă şi să vestească ucenicilor: "Mergi la frații Mei şi le spune: Mă voi sui la Tatăl Meu şi Tatăl vostru".

Potrivit traditiei, Maria Magdalena propovaduit învățătura lui Hristos în Egipt, Siria şi Roma. A fost înmormîntată într-o peşteră din Efes, ce va deveni locaş de tămăduire pentru multe neputințe. În anul 899, împăratul Leon al VI-lea Filosoful a poruncit ca moaştele Sfintei Maria Magdalena să fie mutate la Constantinopol, pentru a fi aşezate în Mănăstirea "Sfîntul Lazăr". Racla cu mîna stîngă a Sfintei Maria Magdalena se află la Mănăstirea Simonos Petra din Muntele Athos.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load