X 

România vrea să cumpere Portul Internațional Liber Giurgiulești

28 sep. 22:27   Societate
3056 1

România vrea să cumpere Portul Internațional Liber Giurgiulești, a declarat premierul român, Marcel Ciolacu, în cadrul unui interviu la Digi24.

Potrivit oficialului, ministrul român al Transporturilor a purtat discuții cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și actualmente se așteaptă un răspuns, transmite radiomoldova.

Marcel Ciolacu a precizat că negocierile nu se poartă cu autoritățile de la Chișinău, întrucît acționarul majoritar al Portului Giurgiulești este BERD.

„Există un port mai mic în Republica Moldova care nu este încă funcțional și deja, prin ministrul Transporturilor, România și-a arătat interesul către BERD de a-l cumpăra și de a-l dezvolta”, a declarat Marcel Ciolacu.

Amintim că, în 2021, BERD a devenit proprietarul companiei care administrează Portul Internațional Liber Giurgiulești.


În context, menționăm că astăzi ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a prezentat Proiectului de Dezvoltare a Portului de Stat Giurgiulești, care prevede efectuarea mai multor lucrări de construcție, amenajare și dotare tehnică. Ministrul a precizat că pînă în 2028 portul ar putea fi deja funcțional.

2
2
0
3
25

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?