Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

România a exclus R. Moldova din lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

13 noi. 2020,, 15:51   Societate
4640 0

România a exclus Republica Moldova din lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Astfel, moldovenii cu cetăţenie română pot intra în ţara vecină fără să mai stea în carantină timp de două săptămîni. Măsura va intra în viguare din data de 14 noiembrie.

Moldovenii care deţin doar paşaport moldovenesc, au, însă, în continuare, interdicţia de a intra în ţara vecină, aşa cum prevede o hotărîre anterioară a autorităţilor române. Excepţie fac moldovenii care au membri de familie de naţionalitate română, cei care posedă un permis de şedere peste Prut, persoanele care se deplasează în interes profesional sau la studii, membri ai misiunilor diplomatice, dar şi cei care ajung cu scop de tranzitare, transmite publika.md.

Joi, în data de 12 noiembrie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Printre țările pentru care se impune autoizolarea la intrarea în țara vecină este: Andorra, Polinezia Franceza, Cehia, Luxemburg, Belgia, Elveția, Liechtenstein, Slovenia, Armenia, Franța, Muntenegru, Austria, Polonia, Georgia, Croația, Olanda, Italia, Bosnia și Herțegovina, San Marino, Macedonia de Nord, Guam, Spania, Portugalia, Slovacia, Iordania, Ungaria, Monaco, Bulgaria, Lituania și Danemarca.

Totodată, Ambasada Republicii Moldova în România atenționează moldovenii care intenționează să călătorească în țara vecină despre restricțiile privind pandemia COVID-19, implementate în România:

Purtarea măștii de protecție, astfel încît să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vîrsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.


În toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-5:00, cu următoarele excepții motivate de:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amînată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sînt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vîrstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?