Recean, despre tragedia de la Aeroport: "Atunci cînd vom decide că cineva terbuie dat afară – va fi dat afară"

14 sep. 07:05   Societate
2945 0

Premierul Dorin Recean a vorbit despre demisia fostei ministre de Interne, Ana Revenco, după ce a avut loc crima oribilă de la Aeroportul Internațional Chișinău.

Deși a vorbit voalat, șeful Guvernului a menționat că în urma raportului emis de către responsabili, s-a identificat care persoane trebuiau să plece din sistem și care să-și îmbunătățească activitatea, făcînd referință la mustrarea emisă șefului Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, transmite Noi.md cu referire la deschide.md.

„R. Moldova trebuie să continue să-și consolideze capacitatea de securitate la Aeroport, dar și altele. Raportul privind activitatea de la Aeroport a scos la iveală carențe de logistică, carențe în întreținerea personalului, despre salarizarea proastă. Au fost și atacuri cibernetice…Raportul a identificat probleme, pe care trebuie să le rezolvăm, dar și oamenii care la acel moment trebuiau să plece din sistem și oameni care trebuie să-și îmbunătățească activitatea. Atunci cand vom identifica că cineva terbuie să fie dat afară – va fi dat afară”, a declarat Dorin Recean în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la postul JurnalTV.

În replică, moderatorul emisiunii a menționat că „ uneori este vorba și despre demnitatea de ofițer”.

Amintim, că la sfîrșitul lunii iunie pe Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc un atac armat, soldat cu decesul a doi ofițeri aeroportuari, împușcați de către un atacator din Tadjikistan. Ulterior, atacatorul a decedat și el, la spital, în urma rănilor primite.


1
1
3
1
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?