X 

Programul „Satul european”: 10 proiecte, finalizate în luna mai

31 mai. 17:00   Societate
2020 0

În luna mai, Programul „Satul European” a înregistrat finalizarea cu succes a 10 proiecte importante, grație suportului financiar în valoare totală de 35,6 de milioane de lei oferit de Guvernul Republicii Moldova.

Astfel, în comunele Rădeni, raionul Strășeni, precum și Bălășești din raionul Sîngerei, au fost construite terenuri de joacă moderne.

Locuitorii din satul Borogani, raionul Leova, și cei din Florițoaia Veche, raionul Ungheni, beneficiază de lumină pe străzi.

De asemenea, Casa de cultură din satul Copăceni, raionul Sîngerei, a fost modernizată, și asigurată cu facilități și echipamente noi pentru desfășurarea evenimentelor culturale și sociale.

Scuarul public central din localitatea Zîrnești, raionul Cahul, a fost amenajat și renovat, oferind un spațiu atrăgător pentru recreere și relaxare.

Totodată, Grădinița din satul Aluniș, raionul Rîșcani, a beneficiat de construcția unei anexe moderne, asigurînd un mediu educațional adecvat pentru cei mici, transmite tvrmoldova.md.

Parcul de cultură și agrement „Bunica Ioana" din satul Ciulucani, raionul Telenești, a fost amenajat, oferind o oază de relaxare și divertisment pentru locuitori.

A fost reparat acoperișul Gimnaziului-grădiniță din satul Ferapontievca, UTA Găgăuzia, asigurîndu-se un mediu sigur și protejat pentru educație.

Locuitorii orașului Ialoveni au deja acces la servicii de sanitație de calitate și un mediu nepoluat, prin construcția rețelelor de canalizare.

Pînă în prezent, Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală a înregistrat 116 proiecte finalizate.

Vă reamintim că mai multe informații despre localitățile din Republica Moldova, puteți afla, accesînd site-ul moldovenii.md, compartimentul "Localitățile Republicii Moldova".

4
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?