Premier Energy Distribution: Intervențiile ilegale ale unor consumatori în rețelele electrice pot avea consecințe grave

28 aug. 11:32   Societate
3000 0

Premier Energy Distribution a emis o atenționare în legătură cu intervențiile ilegale ale unor consumatori în rețelele electrice, fapt ce s-ar putea solda cu consecințe grave.

Potrivit distribuitorului de energie electrică, doar în ultimile trei luni au fost înregistrate peste 290 de cazuri de reconectare neautorizată din partea consumatorilor, instalațiile cărora au fost deconectate de la rețeaua de distribuție a energiei electrice din cauza datoriilor.

Compania atenționează că intervențiile ilegale în instalațiile electrice creează riscuri mari de producere a deranjamentelor în rețelele electrice. Consecințele pot fi imprevizibile, inclusiv incendii și electrocutări. Distribuitorul anunță că s-a adresat deja autorităților pentru a documenta aceste cazuri și a-i atrage la răspundere pe făptași.

"Reconectările neautorizate la rețea a instalațiilor electrice deconectate, inclusiv pentru neplată, constituie contravenții și se sancționează cu amendă de pînă la 240 unități convenționale (12 000 lei), iar în cazul în care sunt însoțite de distrugere de sigilii ale operatorului sistemului de distribuție, aceste fapte reprezintă și infracțiuni care se pedepsesc cu amendă de pînă la 750 unități convenționale (37 500 lei) sau închisoare de pînă la 3 ani.

Precizăm că cel mai important aspect al acestor acțiuni samavolnice este cel legat de securitatea persoanelor, dat fiind faptul că acestea creează situații de risc sporit de producere a scurtcircuitelor, a fluctuațiilor de tensiune și a incendiilor nu doar la contorul și în rețelele interne ale consumatorului respectiv, dar și la cele ale vecinilor sau a locatarilor de la toată scara, dacă este vizat un bloc locativ", se arată într-un comunicat al Premier Energy Distribution.


Compania îndeamnă populația să fie vigilentă și să informeze operatorul de distribuție despre acțiunile suspecte ale unor persoane în panourile de evidență a consumului de energie electrică.

0
1
1
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?